RAADSLID & FRACTIEVOORZITTER

Langs deze weg wil ik mij voorstellen: Mijn naam is Emmy Lamers en ik ben sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2014 geïnstalleerd als raadslid. De afgelopen 3 jaar ben ik de politiek steeds leuker gaan vinden. Ik heb nooit geweten dat je als raadslid echt het verschil kan maken.

Door middel van de verschillende commissies waar ik deel van uit maak heb ik in de breedte veel geleerd wat ik toe kan passen. Politiek is echt leuk! Er speelt veel in Heemskerk waar de inwoners van Heemskerk direct bij betrokken zijn; en natuurlijk gaat Heemskerk Lokaal voor de volle 100% voor uw belangen. U heeft ons immers gekozen om u te vertegenwoordigen. Een greep uit de actuele zaken: de cultuur, deze staat voortdurend in de schijnwerpers. Geen afbraak, maar wel toekomstbestendig maken. De aansluiting A8-A9 heeft onze volle aandacht; geen snelweg door woonwijken. Ons mooie centrum willen we ook graag zo houden; geen leegstand. En een fusie met Beverwijk en Velsen; geen denken aan. Samenwerken is prima, maar daar stopt het.

We willen graag ons Heemskerk ons Heemskerk houden. Samen met u kan dat en daar gaan we voor! Ik ben HBO opgeleid en heb een Master of Science titel. In mijn huidige functie in de “zorg” (ik werk in het Antoni van Leeuwenhoekhuis in Amsterdam als bestralingsdeskundige) doe ik behalve bestralingsplannen maken ook onderzoek naar nieuwe bestralingstechnieken en heb dan ook 2 wetenschappelijke artikelen op mijn naam staan. Daarnaast ben ik verbonden aan het lectoraat Medische Technologie van Inholland Haarlem, waar ik me bezig houd met het maken en geven van onderwijs aan post-HBO studenten.

Verder ben ik getrouwd met Peter en moeder van 2 zoons, de oudste, Koen, is 26 jaar en studeert aan de Zeevaartschool op Terschelling, waar hij ook woont. De jongste is meervoudig complex gehandicapt. Hij heet Tom, is een schat van een joch, heel sociaal en 22 jaar. Vanaf zijn geboorte heb ik mij altijd ingezet in werkgroepen die iets met handicaps te maken hebben. Tom heeft op de Mythylschool Heliomare gezeten. Vanaf die tijd ben ik actief geweest in de MR van Heliomare en later in de GMR van Helioskoop. Hierdoor heb ik veel geleerd van o.a. vergaderen, samenwerken en kritisch zijn. Regelmatig zaten we met het bevoegd gezag te vergaderen. In die tijd speelde bv ook de nieuwbouw van het Kind en Jeugdcentrum van Heliomare te Beverwijk, wat nu voor Heemskerk gerealiseerd is. Vanuit eigen ervaring weet ik veel van het sociaal domein. De wet- en regelgeving hieromtrent heeft altijd direct mijn aandacht.

In mijn vrije tijd ben ik s’ zomers graag in ons strandhuisje en reis samen met Peter regelmatig de wereld rond. Ik kijk bijna nooit achterom en mijn glas is meestal halfvol. Ik ga recht op mijn doel af en moet soms ook wel eens afgeremd worden. Ik kan goed luisteren, ben een harde werker en als ik ergens voor ga dan ga ik er ook helemaal voor. Ik ben een positieve, toegewijde, hardwerkende kracht, met een mening, met humor en met visie.

Emmy Lamers

E-mail: emmylamers@heemskerklokaal.nl