Tobias Nijboer

Nummer 5

Waarom heb je voor Heemskerk Lokaal gekozen?
“Omdat het belangrijk is om dicht bij de inwoners te staan en de problematiek vanuit de inhoud aan te pakken, en niet vanuit idealistische (landelijke) overtuigingen.”

Waar sta je voor of wat wil je bereiken?
“Een van de diverse redenen dat ik mezelf verkiesbaar heb gesteld is absoluut de woningnood. De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn gigantisch, en als je daar niet op wilt wachten of te veel voor verdiend dan kom je eigenlijk in een grijs gebied terecht waar niets mogelijk is, de huur in de vrije sector ligt gigantisch hoog en de prijzen van een koopwoning worden zonder een berg spaargeld niet langer gefinancierd door kredietverstrekkers. 

Ik wil daarom heel graag gaan onderzoeken of het mogelijk is om op bepaalde voorzieningen voorrang voor regionale inwoners uit Heemskerk en Beverwijk te introduceren. De reden hiervoor is dat ik vind dat inwonende kinderen en senioren die hier familie, vrienden en kennissen hebben, voorrang moeten krijgen op mensen die bijvoorbeeld graag wat groter willen gaan wonen in de buurt van Haarlem en Amsterdam maar die hier verder geen binding hebben. 

Door starters de kans te geven op een gezond zelfstandig bestaan hoop ik ook de achterblijvende ouders een kans te geven op een volgend hoofdstuk, waar ze, als ze dit willen kleiner kunnen gaan wonen. Zo bevorderen we de dynamiek van het doorstromen tussen woningen maar bewaken we ook de cohesie die ons dorp zo gezellig maakt. 

Verder hebben we ook nog te maken met de energietransitie. Ik denk dat het vooral belangrijk is om daar niet morgen al klaar mee te willen zijn, maar kritisch te kijken naar de technieken van nu maar ook van de toekomst. We willen allemaal graag een duurzaam en toekomstbestendig Heemskerk, maar in een tijd waar alles duurder wordt moeten we er ook voor waken dat de lasten voor de inwoners niet onnodig stijgen. Wat mij betreft keren we elke Euro dus eerst een keer om voordat we hem uitgeven zodat we het zo veel mogelijk in een keer goed doen.

Waar ben je trots op in Heemskerk?
“De nuchtere houding van inwoners, en dat we een schoon gezellig dorp hebben. “

“Wonen dicht bij kennissen, vrienden en familie. Dat moeten we voor zo veel mogelijk mensen mogelijk maken. "