Het college maakt bezwaar tegen de nieuwe dienstregeling van Connexxion voor 2024. In de avonden en in het weekend rijdt er tussen Heemskerk en de stations van Uitgeest en Castricum maar 1x per uur een bus. Dit is ook nu al het geval. Het college vindt dit al langer onacceptabel. Het college heeft Connexxion gevraagd om in 2024 minimaal 2 x per uur een bus te laten rijden. Connexxion legt dit verzoek naast zich neer. De provincie krijgt nu een brief van het college hierover.

Connexxion: ‘Geen mogelijkheden ritfrequentie te verhogen’

De reactie van Connexxion: “De wensen van de gemeente Heemskerk zijn besproken door de Provincie Noord-Holland en Connexxion. We zien echter geen mogelijkheden om de ritfrequentie te verhogen. De huidige ritfrequentie is in overeenstemming met het aantal reizigers dat van de betreffende lijnen gebruik maakt. Zelfs als het aantal reizigers fors zou toenemen, dan nog is de huidige frequentie passend bij de vervoersvraag. Daarnaast zijn de financiële mogelijkheden beperkt en hebben we onvoldoende chauffeurs om de dienstregeling fors uit te breiden.”

Trein gaat elk half uur

Het college is het volstrekt niet met Connexxion eens, dat 1 bus per uur genoeg is. Wethouder Ron Suanet: “De treinen rijden ook elk half uur vanaf deze stations. De bussen moeten daar op aansluiten. De overheid en de vervoerssector willen juist het gebruik van het OV stimuleren. Mensen moeten vaker de auto laten staan. De provincie steekt tijd en geld in het verbeteren van de OV-knooppunten in de IJmond en Zuid-Kennemerland. Dan klopt het echt niet om het aantal busritten te verminderen. Zeker omdat er ook geen bus rijdt van en naar station Heemskerk. De andere bussen zijn dan voor Heemskerk essentieel”.

Bushalte Trompet weg in 2024

In de nieuwe dienstregeling stopt lijn 72 niet meer bij De Trompet. Connexxion zegt dat er te weinig passagiers per dag van en naar De Trompet gaan. Ook hebben de andere busreizigers op deze lijn een langere reistijd door de halte op De Trompet. Het college begrijpt de keuze van Connexxion om deze halte op te heffen.

https://www.rodi.nl/heemskerk/nieuws/361364/college-heemskerk-wil-vaker-bussen-naar-stations