De Ezelpas bestond op 4 oktober (jazeker, Dierendag, het is geen toeval) precies een jaar. En dat heugelijke feit gaan we natuurlijk wel vieren. Want het mag er aan de buitenkant simpel uitzien: een cadeaukaart die je bij heel veel Heemskerkse winkeliers kan inwisselen. Maar er gaat wel flink wat voorbereiding aan vooraf voordat je een mooie cadeaukaart hebt die je op dit moment bij maar liefst 60 winkeliers en horecagelegenheden kan inwisselen. We hebben van tevoren mogelijke deelnemers enthousiast gemaakt voor de Ezelpas. We hebben flink wat publiciteit gecreëerd en we hebben een concept ontwikkeld waar de deelnemende bedrijven zo weinig mogelijk administratieve rompslomp aan hebben.

De belangrijkst schakel in dit hele verhaal bent u natuurlijk! Het lijkt misschien nog wat ver weg, maar voor u het weet is het weer Sinterklaas en Kerst. Dat zijn natuurlijk dé momenten om een Ezelpas cadeau te doen. De ontvanger kan zelf een leuk geschenk uitzoeken in het gezellige centrum van Heemskerk. En verjaardagen vieren we het hele jaar door. Ook dat is een mooie aanleiding om een Ezelpas te geven.

De ontvanger van een Ezelpas hoeft wat ons betreft helemaal niet in Heemskerk te wonen. Het is juist leuk om met deze pas ons dorp eens te bezoeken en kennis te maken met de gezellige horeca en het gevarieerde winkelbestand.

Van half oktober tot half november gaan we weer extra aandacht vragen voor de Heemskerkse cadeaupas. We verloten maar liefst 4 Ezelpassen ter waarde van 100 euro. Ook vragen we de deelnemende bedrijven om de Ezelpas extra te promoten. Met de feestdagen voor de deur hopen we op veel belangstelling. Wie weet wordt u de gelukkige winnaar en kunt u gratis shoppen met de Ezelpas op zak!

Aad Schoorl, wethouder Heemskerk