Heemskerk is niet alleen een mooie en groene gemeente, het is ook een sportief dorp! Ik neem u mee langs een greep uit de hoogtepunten. In april organiseerde Team Sportservice Kennemerland een fantastische avond waarop we de Heemskerkse kampioenen in het zonnetje zetten. Dit wordt een jaarlijks terugkerende traditie ter inspiratie voor alle sportievelingen in ons dorp.

In mei mocht ik de skeelerbaan van IJsclub Kees Jongert openen. Wat een prachtige aanwinst voor inwoners die deze populaire sport graag doen. Ook dit jaar worden er weer goede ideeën uitgevoerd met geld dat beschikbaar is in het Sportakkoord. Om jeugd en volwassenen meer in beweging te krijgen boden badmintonclub Heemskerk, basketbalvereniging Mapleleaves en handbalvereniging DSS tijdens de meivakantie gratis clinics aan in De Waterakkers. Dankzij een bijdrage uit het Sportakkoord kon het zwembad een korting van 5 euro op de deelnemersbijdrage geven voor alle deelnemers aan de Heemskerse Zwem4daagse. Stichting Paardrijden Gehandicapten in het Zadel leidt op tot instructeur Paardrijden Gehandicapten. En TOSS laat 4 assistenten de opleiding assistent 2 van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie volgen, want zonder trainers geen les. Zo bevorderen we sport, bewegen en een gezonde leefstijl én investeren we in toekomstbestendige verenigingen.

Op 14 juni vierden we tijdens de Nationale Buitenspeeldag de aansluiting van onze gemeente bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hierdoor krijgen onze kinderen die opgroeien in gezinnen met weinig geld de kans om mee te doen. Kinderen kunnen zich ontwikkelen en op deze manier wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. De intermediairs die de gezinnen en kinderen kennen doen op basis van hun inschatting van het inkomen in het gezin de aanmelding bij het Jeugdfonds. Hiermee wordt voorkomen dat gezinnen allerlei gegevens moeten inleveren. We hopen hiermee echt de drempel te verlagen.

Als laatste noem ik de sportprestaties waar we allemaal trots op kunnen zijn: ADO’20 is kampioen, ODIN’59 is weer gepromoveerd en DSS doet mee aan het NK Beach Handball 2023!